Hea teada: Eestist nikotiinipadjakeste ostja võib panna Soomes toime ravimikuriteo

Paljud Eestisse reisijad ei tule selle peale, et Eestis müüdavad nikotiini sisaldavad kotikesed liigituvad Soomes ravimiteks, mitte tubakatoodeteks. Kui poekotti lähevad liiga kanged nikotiinikotid, võib reisija Soome naastes sattuda kriminaaluurimise alla.

Nikotiinipadjakesed on suuõõnde paigutatavad padjakesed, mis sisaldavad nikotiini, kuid ei sisalda tubakat. Nikotiinipadjakeste maaletoomine on reguleeritud ravimiseadusega ja seetõttu kehtivad sellele erinevad impordipiirangud kui huuletubakale.

Määrav on nikotiini kogus kotikestes

Nikotiinitooted on määratletud kui käsimüügiravimid või retseptiravimid, olenevalt nikotiini kogusest. Retseptiravimeid ei tohi Soome ilma retseptita sisse tuua. Kui reisija toob endaga kaasa retseptiravimeid ilma retseptita, jõuab asi vastavalt olukorrale preparaatide äravõtmiseni või isegi eeluurimiseni.

  • Eelmisel aastal võtsime ära veidi üle 800 nikotiinitoote. Nii et number on endiselt suur, ütles tolli järelvalvejuht Hannu Sinkkonen. Selle hulka kuuluvad lisaks reisijate poolt kaasa võetud toodetele ka internetist tellitud kaubad.

Üle-eelmisel, 2020. aastal toimus üle 900 äravõtmise ja 2019. aastal alla 20.

Reeglina on nii, et kui toode sisaldab kuni 4 milligrammi nikotiini, on tegemist käsimüügiravimiga ja kui nikotiini on rohkem kui 4 milligrammi, on tegemist retseptiravimiga.

Kommentaarid
(Külastatud 602 korda, 1 külastust täna)