Eesti president on täna Helsingis, kohtub Soome presidendiga

Eesti president Alar Karis on täna visiidil Helsingis, kus ta osaleb Tuglase Seltsi 40. aastapäeva pidulikul seminaril, kohtub Soome president Sauli Niinistöga ja külastab Soome innovatsioonifondi Sitra.

Kohtumisel Soome presidendiga on Eesti riigipeal kavas rääkida Euroopa muutunud julgeolekuolukorrast, Soome võimalikkust liitumisest NATOga ja energiajulgeolekust. Juttu tuleb ühtsest gaasi varustuskindluse projektist ja koostööst veeldatud maagaasi (LNG) ujuvterminali rajamisel. Samuti räägitakse, kuidas tihendada Soome-Eesti koostööd.

Tuglase Seltsi 40. aastapäeva pidulikul seminaril tervitavad osalejaid Eesti ja Soome presidendid. Ülekannet sellest on võimalik jälgida veebis aadressil: https://www.tuglas.fi/stream.

Eesmärgiga arutada koostööd majanduse, hariduse ja teaduse vallas, külastab president Karis Soome innovatsioonifondi Sitra. Õhtul kohtub Eesti riigipea Soome akadeemiliste organisatsioonide esindajatega.

President Karis naaseb Eestisse kolmapäeva hilisõhtul.

Kommentaarid
(Külastatud 221 korda, 1 külastust täna)