VIDEO: Ukraina linnas sisse piiratud sõdurid edastasid järjekordse appikarje

Ukraina lõunaosa sadamalinnas Mariupolis sisse piiratud sõdurid edastasid järjekordse appikarje.

Merejalaväelaste komandör Serhi Volõna räägib sotsiaalmeediasse pandud videos, kuidas nad on võidelnud sisse piiratuna 62 päeva.

Praegu ollakse Azovstali territooriumil. Seal on lisaks Azovi polk ja muud üksused, mis sisse piirati. Nende grupis on üle 600 haavatud sõjaväelase, kes vajavad arstiabi. Neil pole vajalikke tingimusi ega ravimeid. On ka haavatud tsiviilelanikke, kellele samuti osutatakse abi nii palju kui võimalik.

Lisaks on koos sõjaväelastega tsiviilisikud, keda on sadu. Kümned lapsed. Palju on vanureid. Olukord on väga raske. Probleemid on vee, toidu ja muude vahenditega.

Volõna räägib, et on pöördunud kõigi maailma liidrite poole. Pöördunud on paavsti poole ja karjutud niipalju kui võimalik, et võimaldataks ohutu evakueerumine.

Volõna toob näite teise ilmasõja ajast, kus 1940. aastal olid liitlasväed Prantsuse rannikul sisse piiratud ning Saksa võimud eesotsas Hitleriga andsid neile võimaluse evakueerumiseks. Nõnda päästeti ära enam kui 300 000 inimest. Evakueeriti laevade, kaatrite ja paatidega.

Volõna palub, et ka neid ära päästetaks. Praegu pole 1940. aasta, vaid 2022. aasta. Inimesed hukkuvad. Haavatud surevad ja elusad hukkuvad võitluses. Tsiviilelanikud surevad koos sõjaväelastega punkrites. Linnas on surnud väga palju inimesi. Linn on praktiliselt maamunalt pühitud.

„Tänan ja loodame väga teie abile,” lõpetas Volõna oma pöördumise.

Kommentaarid
(Külastatud 1,068 korda, 1 külastust täna)