USA president nimetas Ukrainas toimuvat genotsiidiks

USA president Joe Biden nimetas Ukrainas toimuvat genotsiidiks. See oli esimene kord, kui USA president süüdistas Vene presidenti Vladimir Putinit ukraina rahva peal genotsiidi toimepanemises.

Genotsiid tähendab rahva hävitamist. Biden ütles, et see on tema isiklik arvamus, mitte juriidiline määratlus.

„Jah, ma nimetasin seda genotsiidiks, sest on üha selgem, et Putin tahab hävitada idee, et keegi võiks olla ukrainlane,” ütles Biden, „on üha rohkem tõendeid. Palju rohkem tõendeid võrreldes sellega, mis oli eelmisel nädalal. Mida enam on tõendeid, kõik need õudsed asjad, mida venelased on Ukrainas teinud. Me saame hävingu kohta üha enam teada. Juristid otsustavad rahvusvaheliselt, kas see kvalifitseerub, aga mulle on üsna selge, et nii see on.”

Kommentaarid
(Külastatud 132 korda, 1 külastust täna)