Soome valitsus suurendab käesoleva aasta töölesõidu maksusoodustust

Soome valitsus leevendab suurenenud sõidukulu 2022. aastal kodu ja töökoha vaheliste sõidukulude maksusoodustuste ajutise suurendamisega. Valitsus andis probleemist ülevaate 2022. aasta veebruaris ja valitsuse vastav eelnõu esitati täna, 7. aprillil.

Reisikulude maksusoodustuse maksimumsummat tõstetakse 7000 eurolt 8400 eurole. Oma sõiduauto kasutamise eest määratava kilomeetri sõidusoodustuse suurust suurendatakse 0,30 euroni kilomeetri kohta ja ametiauto kasutamise eest määratavat summat 0,24 euroni kilomeetri kohta. Muudatus suurendab võrreldes 2021. aastaga soodustuse suurust 5 sendi võrra kilomeetri kohta.

Seadusemuudatused jõustuvad 1. juulil 2022, mil saab muudatusi oma süsteemides rakendada ka maksuamet. Pärast seda saavad maksumaksjad taotleda maksukaardi muutmist ja saada kasu juba jooksva aasta ettemaksete arvelt. Töölesõidu kulude maksusoodustuse muudatused mõjutavad ligikaudu 594 000 maksumaksjat.

Sõidukulude mahaarvamise muudatused rakenduvad maksustamisel terve 2022. aasta kohta ehk tagasiulatuvalt 2022. aasta algusest.

Kommentaarid
(Külastatud 1,043 korda, 1 külastust täna)