Soome toll uuris Kinderi üllatusmune, aga salmonella bakterit sealt ei leitud

Soome toll uuris rutiinse toiduohutuskontrolli raames kolme erinevat imporditud Kinderi šokolaaditoodet salmonella bakteri suhtes. Kuuest erinevast šokolaadipartiist salmonellat ei leitud.

Ferrero Kinderi šokolaadi tagasikutsumist on meedias laialdaselt kajastatud salmonelloosiohu tõttu. Toll kontrollis kolme erinevat imporditud Kinderi šokolaaditoodet. Ühe toote puhul uuriti nelja partiid ja kahe toote puhul ühte partiid. 14. aprillil valminud analüüsides salmonelloosi toodetest ei leitud.

  • Salmonella on üks levinumaid toidumürgituse põhjustajaid. Möödunud aastal oli salmonelloosi leidude arv märkimisväärselt kõrge. Šokolaaditoodetest pole aga viimastel aastatel salmonellat leitud, ütles tollilabori direktor Pirjo Sainio.

Toidu tollikontroll toimub vastavalt iga-aastasele proovivõtuplaanile, kuid võimalusel võetakse toimingutes arvesse ka uusi tooteid ja päevakajalisi teemasid.

  • Soomest ja ülejäänud EL-ist pärit leide võetakse impordi kontrollimisel arvesse nii palju kui võimalik, nagu ka selle lihavõttešokolaadi juhtumi puhul, ütles tolli tooteohutuse juht Jonna Neffling.

Infot lihavõttepühade ajal tagasi kutsutud Kinderi šokolaadide ja ohutuks osutunud tootepartiide kohta leiab Soome Toiduameti kodulehelt.

Soome tolli toidukontroll tagab toodete ohutuse ja kvaliteedi

Toll kontrollib kaubanduslikult imporditavat toitu, mida saab kasutada näiteks eratarbimiseks, suurte majapidamiste või toiduainetööstuse toorainena. Kontrollproove uuritakse tollilaboris ning tulemustest teavitatakse regulaarselt näiteks Soome Toiduametit ja ELi Komisjoni.

Kommentaarid
(Külastatud 312 korda, 1 külastust täna)