Soome toll saatis öösel piirilt tagasi 35 sõidukit

EL-i uued sanktsioonid peatasid eile õhtul kogu kaubaveo Venemaa või Valgevene numbrimärgiga sõidukitele. Öösel saatis toll piirilt tagasi 35 sõidukit.

Euroopa Liit kehtestas Ukraina sissetungi tõttu Venemaale ja Valgevenele ulatuslikud sanktsioonid. Tolli kui täitevasutuse roll hõlmab ELi tasandil kaubaveo suhtes kokkulepitud sanktsioonide kontrolli.

EL-i kehtestatud uute sanktsioonide kohaselt lõppes kogu kaubavedu Venemaalt 2022. aasta 9. aprilli südaööl kell 0.00 ning kõik Venemaa või Valgevene numbrimärgiga sõidukid saadetakse piirilt tagasi. Öö jooksul saatis toll Vaalimaa, Nuijamaa ja Imatra piiripunktides tagasi kokku 35 sõidukit.

  • Olukord tolliasutustes on olnud rahulik. Need eile õhtul jõustunud sanktsioonid kehtivad transpordivahenditele, mitte kaubale, ehk kõik Venemaa või Valgevene numbrimärgiga sõidukid saadetakse tagasi. Praegu EL-is olevatel sõidukitel on seevastu keskööst algav 7-päevane üleminekuperiood, mille jooksul nad peavad lahkuma, ütles Soome tolli kontrolliosakonna direktor Sami Rakshit.

Piirilt saadeti tagasi kaubaveokid järgmiselt:

Olukord 9. aprill 2022 kell 9.00

Vaalimaa: 15 sõidukit
Nuijamaa: 8 sõidukit
Imatra: 12 sõidukit
Niirala: juhtumeid pole
Kokku: 35 sõidukit

Tagasi saadetud sõidukite ülevaadet uuendatakse orienteeruvalt kell 16.00 tolli kodulehel. Värskendusi tehakse kell 9.00 ja 16.00.

Kommentaarid
(Külastatud 11,224 korda, 1 külastust täna)