Soome toll on piirilt tagasi saatnud 60 veokit

Uued EL-i sanktsioonid peatasid 9. aprillil 2022 kogu kaubaveo Venemaa või Valgevene numbrimärgiga sõidukitele. Toll on piirilt tagasi saatnud kokku 60 sõidukit. Lihavõttepühade ajal tagasisaatmist vajavaid sõidukeid enam ei tulnud.

Euroopa Liit kehtestas Ukrainasse sissetungi tõttu Venemaale ja Valgevenele ulatuslikud sanktsioonid. Tolli kui täitevasutuse roll hõlmab ELi tasandil kaubaveo suhtes kokkulepitud sanktsioonide kontrolli.

EL-i kehtestatud uute sanktsioonide kohaselt lõppes kõigi Venemaal ja Valgevenes asuvate transpordiettevõtete autovedu üle EL-i välispiiri 2022. aasta 9. aprilli südaööl kell 0.00. Kõik Venemaa või Valgevene numbrimärgiga sõidukid suunatakse tagasi Venemaale.

  • ELi poolt Venemaale varem kehtestatud sanktsioonid on piiriületust juba oluliselt vähendanud ning piiriületus on pärast nende uute sanktsioonide jõustumist veelgi vähenenud. Kokkuvõttes on piiriületus idapiiril vähenenud aastaga ligi 90 protsenti. Info sanktsioonide kohta jõudis operaatoriteni üsna kiiresti ja kokku saadeti tagasi 60 sõidukit, millest enamus sanktsioonide jõustumise järgsel päeval. Tõenäoliselt jääb piiriületus vaikseks, kuid edaspidi toimub osa vedudest erandite alusel, ütleb tolli kontrolliosakonna direktor Sami Rakshit.
Kommentaarid
(Külastatud 674 korda, 1 külastust täna)