Soome sulgeb maanteepiiri Vene ja Valgevene veokitele

Euroopa Liit kehtestas Ukraina sõja tõttu Venemaale ja Valgevenele uued sanktsioonid. Sanktsioonid peatavad kogu kaubaveo maanteedel Venemaa või Valgevene numbrimärgiga sõidukitele. Sanktsioonid jõustuvad kohe ööl vastu 9. aprilli 2022.

Euroopa Liit kehtestas Ukraina sissetungi tõttu Venemaale ja Valgevenele ulatuslikud sanktsioonid. Tolli roll täitevasutusena hõlmab ELi tasandil kaubaveo suhtes kokku lepitud sanktsioonide kontrolli.

EL-i kehtestatud uute sanktsioonide kohaselt lõpeb kogu Venemaalt lähtuv kommertskaubavedu maanteel. Sanktsioonid jõustuvad täna, 9. aprillil 2022 kell 0:00. Pärast seda saadab toll piirilt tagasi kõik Venemaalt saabuvad veokid, mis on Venemaa või Valgevene numbrimärkidega. Sanktsioonide järgi pole vahet, millal vedu algas.

Soomest või mujalt EL-ist väljuv transport on lubatud üleminekuperioodil.

Kommentaarid
(Külastatud 2,271 korda, 1 külastust täna)