Soome kaitsepolitsei: Soomest on läinud Ukrainasse võitlema äärmusparempoolseid ja see kujutab endast ohtu

Soome kaitsepolitsei Supo info kohaselt on Soomest läinud Ukrainasse võitlema Venemaa vastu äärmusparempoolseid ja see kujutab endast Sooimele ohtu.

Supo info kohaselt on oht selles, et võitlejad naasevad Ukrainast radikaliseerunutena. Ukrainast võib saada ka ebaseaduslike relvade allikas terve Euroopa jaoks, nii nagu juhtus pärast sõda Jugoslaavias, vahendab MTV.

Meedias on olnud juttu soomlastest, kes on läinud Ukraina eest sõtta Venemaa vastu. Ukrainasse on võimalik sõdima minna täiesti seaduslikult. Kaitsepolitsei hinnangul on aga oht minejate radikaliseerumine, millest võib hiljem saada oht Soomes.

Seetõttu jälgib Soome kaitsepolitsei Ukraina sõtta minejaid, ütles Supo juht Antti Pelttari. Tema sõnul pole Ukrainasse sõdima minek keelatud. Supot aga huvitab asja juures rahvusliku julgeoleku aspekt. See, kas minejate hulgas on neid, kes võivad kujuneda pärast naasmist rahvusliku julgeoleku ohuks.

Pelttari sõnul on teada, et Soomest on Ukrainasse läinud äärmusparempolseid. Pelttari ütles, et praegu pole teada, et soomlasi oleks Ukrainas surma saanud.

Teine oht Soomele pärast sõda on Pelttari sõnul ebaseaduslike relvade jõudmine Soome. Ukrainas on palju relvi ja Ukrainast võib saada ebaseaduslike relvade leviku allikas. Pärast Jugoslaavia sõda sai endisest Jugoslaaviast ebaseaduslike relvade leviku allikas Euroopas.

Kommentaarid
(Külastatud 1,345 korda, 1 külastust täna)