Rootsis on puhkenud massilised rahutused, palju politseinikke saanud vigastada

Rootsis on käesoleval nädalal puhkenud massilised rahutused, mille käigus on palju politseinikke saanud vigastada.

Rootsi meedia andmetel loobivad inimesed politseinikke kividega. Viimane rahutus puhkes täna laupäeval, 16. aprillil Landskronas, kus pidi toimuma äärmusparempoolsete meeleavaldus. Maskides vastumeeleavaldajad on sulgenud linnas teed. Politsei andmetel on kohal 20-30 noorukit, kes on süüdanud prügikaste, vahendab Aftonbladet.

Rahutuste tõttu on politsei viinud meeleavalduse üle Malmösse.

Eile loobiti politseinikke Örebros kivide ja ilutulestiku rakettidega. Põlema süüdati neli politseiautot. Märuli käigus olid politseinikud sunnitud tegema hoiatuslaskusid.

Stockholmis olid politseinikud sunnitud kasutama pisargaasi mässajate vastu, kes loopisid politseiautosid kividega. Linköpingis olid politseinikud sunnitud taganema.

Expresseni andmetel on vigastada saanud 16 politsenikku. Rootsi politseijuht Jonas Hysing ütles, et mässajate eesmärk on vigastadaja või isegi tappa politseinikke. Politsei vastu on tehtud väga jõhkraid ja ohtlikke rünnakuid ja nende eesmärk on raskelt vigastada või isegi tappa politseinikke.

Expresseni andmetel on mäsud seotud taanlasest paremäärmusliku aktivisti Rasmus Paludani ettevõtmistega, mille eesmärk on põletada islamiusuliste pühakirja Koraani. Koraani põletamised on planeeritud mitmetes linnades.

Kommentaarid
(Külastatud 2,276 korda, 1 külastust täna)