Putin kohtus täna ÜRO peasekretäriga Ukraina teemal, mingit erilist edu ei saavutatud

Vene president Vladimir Putin kohtus täna Moskvas ÜRO peasekretäri António Guterres’iga. Pikk laud oli taas tagasi. Kohtumisel mingit erilist edu ei saavutatud.

Guterres soovis, et loodaks koridor Mariupolis Azovstali tehases lõksus olevate haavatute ja tsiviilisikute evakueerimiseks. Putin ütles selle peale, et kõik, kes tahavad, saavad vabalt välja tulla. Kui Ukraina võimud ei lase inimesi välja, siis käitutakse nagu ISIS.

Putin ütles, et Mariupolist on Venemaa kaasabil evakueeritud 140 000 inimest, kes võivad minna, kuhu tahavad. Neile on osutatud igakülgset abi. Samuti pakkus Putin, et ÜRO esindajad võivad tulla ja vaadata, kuidas käitutakse Venemaal Ukraina sõjavangidega.

Guterres ütles, et saab aru, et Venemaal on pretensioonid Ukraina suhtes seoses julgeolekuga, aga need tuleb lahendada lähtuvalt ÜRO põhikirjast. Putin ütles selle peale, et Venemaa erioperatsioon Ukrainas toimub vastavalt ÜRO põhikirjale.

Putin ütles, et probleemid Ukrainas algasid pärast 2014. aasta riigipööret. Samuti ütles Putin, et Venemaal on teada, kes ja mida tegi Butšas.

Putin ütles, et Venemaa on alati ÜRO-d tunnustanud. Avaldusi ÜRO suhtes teevad Putini sõnul need, kelle tegevust ÜRO takistab.

Kommentaarid
(Külastatud 388 korda, 1 külastust täna)