New York Times: satelliidipildid näitavad, et laibad vedelesid Butša tänavatel nädalaid

USA väljaanne New York Times võrdles satelliidipilte ja leidis, et laibad vedelesid Ukrainas Butšas tänavatel nädalaid, mitte ei ilmunud sinna pärast Vene vägede lahkumist.

Venemaa kaitseministeerium on teatanud, et laibad, millest mõnedel olid käed selja taga kinni seotud ilmusid tänavatele pärast Vene vägede lahkumist 30. märtsil. Vene ametivõimude info kohaselt on laibad järjekordne valeinfo, mida Ukraina radikaalid on Venemaa kohta on püütud levitada. Samas aga tuleb satelliidipiltidelt välja, et mõned laibad olid Butša tänavatel juba enam kui 3 nädalat tagasi, kui Vene väed linna kontrollisid.

Ühes 1. aprillil filmitud videos on näha laipade meri Jablonska tänaval. Firma Maxar Technologies satelliidipiltidelt tuleb välja, et vähemalt 11 surnukeha olid seal juba alates 11. märtsist, mil Venemaa enda arvestuse järgi linna vallutas.

New York Times analüüsis omavahel pilte enne ja pärast Venemaa rünnakut ning selgus, et laibad olid vedelenud tänavatel enam kui 3 nädalat. Inimeste surma põhjus pole teada. Mõned laibad on pommikraatrite läheduses. Mõned on mahajäetud autode juures. Kolm surnukeha olid jalgrataste juures. Mõnedel on käed valge paelaga seljataha seotud. Laibad olid ligi kilomeetri ulatuses Jablonska tänaval.

Satelliidipiltidelt tuleb välja, et osa autosid ja surnukehasid ilmusid tänavale 20. ja 21. märtsi vahel.

Kommentaarid
(Külastatud 912 korda, 1 külastust täna)