KUUM: Hiina korraldas ulatusliku küberrünnaku Ukraina vastu enne Vene rünnakut

Hiina korraldas ulatusliku küberrünnaku Ukraina vastu enne Vene rünnakut. Rünnati Ukraina relvajõudusid ja tuumaelektrijaamu.

Hiina tuhandete rünnakute alla langesid enam kui 600 Ukraina kaitsejõudude veebikülge ja mitmed muud asutused, vahendab The Times.

Luureandmete põhjal alustas Hiina rünnakuid Ukraina vastu enne taliolümpiamängude lõppemist ja kõige ulatuslikum rünne oli 23. veebruaril, päev enne Vene rünnakute algust. Rünnati strateegiliselt olulisi asutusi nagu piirivalve, keskpank ja raudteeametkonnad.

Lisaks Hiinale korraldas Ukraina vastu küberrünnaku ka Venemaa, aga Hiina rünnak paistis eriti hästi välja. Info pärineb Ukraina luurelt ja seda on kinnitanud USA vastavad asutused. Hiina küberrünnakuid uurivad ka Briti asutused. Hiina valitsus pole asja kommenteerinud.

Kommentaarid
(Külastatud 1,053 korda, 1 külastust täna)