Kole lugu: Ukraina sõjapõgenikud on jõudnud seksiorjadena Rootsi

Rootsi politsei viis läbi erioperatsiooni, mille käigus tuvastati 38 meest, kes olid tellinud omale prostituudi ja selgus, 30 neist prostituutidest olid Ukrainast. Osa neist olid sõjapõgenikud.

Rootsi politsei tegi märtsikuus läbi viidud operatsiooni käigus kindlaks, et Ukrainast sõja tõttu kas üksi või koos lastega lahkunud Ukraina naised olid smugeldatud Rootsi tööle prostituutidena, vahendab SVT.

Ühtlasi selgus, et Rootsi mehed ei hooli sellest, et need naised on hiljuti põgenenud Ukrainast sõja eest. Naised tunnistasid, et nad töötavad prostituutidena sõja tõttu. Neil pole muud valikut kui müüa oma keha, et toetada oma lähedasi Ukrainas.

Paljud neist naistest olid meelitatud Rootsi lubadusega, et neile antakse raha ja tagatakse öömaja, kui nad töötavad prostituutidena. Smugeldajad maksavad naistele reisi ja öömaja eest.

Sõja tõttu on Ukrainast lahkunud üle 4 miljoni inimese, enamus neist naised ja lapsed. See on loonud ideaalse võimaluse kasutada neid naisi välisriikides seksiorjadena. Sageli esitlevad inimsmugeldajad end vabatahtlike abistajatena.

Kommentaarid
(Külastatud 2,995 korda, 1 külastust täna)