Jube olukord seoses koroonaga Hiinas: inimesi väntsutatakse karantiinikeskuste vahet

Olukord koroonaga muutub Hiinas üha hullemaks ja inimesi väntsutatakse karantiinikeskuste vahet. Hiina jätkab oma null-koroona poliitikat.

USA väljaanne Wall Street Journal kirjeldab olukorda Shanghais, kus 34-aastasel naisel Lu Jiaying’il pole tuvastatud koroonaga nakatumist, samuti pole tal mingeid koroona sümptomeid. Sellele vaatamata tuldi talle bussiga järele ning ta oli sunnitud higistama 16 tundi bussis kaitseülikonnas, et sõita karantiinikeskusse. Ta ei saanud selle aja sees süüa ega juua, samuti polnud võimalik külastada tualetti.

Naine rääkis pärast vintsutusi, et tema ainus unistus on karantiinikeskuses ellu jääda. Hiina naise juhtum näitab, mida peavad üle elama 25 miljonit hiinlast, kes on lukustatud Shanghai linna, kus üritatakse karmide meetmetega koroonat välja juurida.

Shanghai ametnikud ei saa aga koroona leviku piiramisega hakkama, mistõttu peavad elanikud taluma ebamaiseid vintsutusi.

Eelmisel nädalal suleti kõik Shanghai elanikud kodudesse ning kõik inimesed pidid laskma end testida. Vaatamata suurtele pingutustele aga lisandus eile teisipäeval 13 000 uut koroonaga nakatumist, mida on kaks korda enam kui nädala eest.

Hiinlannat Lu’d testiti 24. märtsil ja testi tulemus oli olnud ametivõimude väitel „imelik”. Samas olid valitsuse andmebassis kõik Lu tehtud 5 testi eelnevatel päevadel olnud negatiivsed.

Lu abikaasa oli olnud kontaktne ja viidi ära hotelli 26. märtsil. Pärast seda oli 8 päeva vaikust, kuni pühapäeva õhtul ilmus ukse taha kompartei töötaja, kes rääkis, et Lu peab minema karantiinikeskusse. Korraldus selleks oli tulnud keskvalitsuselt.

Pärast seda ootas Lu bussis ja kaitseülikonnas, et jõuda messikeskusse siseustatud karantiinikeskusse, kus olid voodid enam kui 15 000 inimesele. Buss aga eriti edasi ei liikunud ja selles tuli inimestel veeta terve öö.

Süüa sai esimest korda alles 14 tunni pärast esmaspäeva hommikul. Lu ei söönud midagi, kuna ta ei julgenud bussis näomaski eest võtta, sest paljud köhisid.

15 tundi ja 50 minutit pärast bussi sisenemist lasti Lu sealt välja. Ta paigutati ruumi, kus olid 3 voodit ja kus olid veel kaks inimest, kelle koroonatestide tulemused olid samuti olnud „imelikud”.

Lõuna ajal pakuti toiduks riisi, aga Lu toitu ei puutunud pärast seda, kui tema toakaaslased rääkisid, et toit oli hallitanud. Lu’le öeldi, et ta peab jääma keskusse veel kaheks nädalaks.

Lu ei oska kõige selle peale midagi kosta. Tema väitel püüavad kõik teha oma tööd hoolikalt, aga tulemus on selline nagu on. Lu räägib, et oli varem arvamusel, et Shanghais elavad kõik arukamad inimesed.

Kommentaarid
(Külastatud 536 korda, 1 külastust täna)