Endine FSB-lane: Venemaa on Ukrainas täielikult läbi kukkunud, võidu võimalus puudub

Endine Vene eriteenistuse FSB ohvitser ja 2014. aasta Vene operatsioonide juht Ukrainas Igor ‘Strelkov’ Girkin maalib väga koleda pildi Venemaa väljavaadetest Ukrainas.

Girkini sõnul on Venemaa operatsioon Ukrainas täielikult läbi kukkunud. Asja kohta on sotsiaalmeediasse pandud video.

„Midagi head sellest sõjast meil välja ei tule,” räägib Girkin ja jätkab:

„sest kaadrid otsustavad kõik. Praegu on üksused komplekteeritud 50 protsendi ulatuses argpüksidest nahahoidjatega, kellest pooled on lihtsalt debiilid. Teine pool on inimesed, kes on valmis reetma misiganes hetkel. Sellise koosseisuga pole võimalik sõda võita.

Isegi Stalin poleks sellise koosseisuga sõda võitnud. Sellised oleks kohe maha lastud. Aga sellise koosseisuga pole sõda võita võimalik. Mitte kuidagi. Selline koosseis kukub läbi kõigis ülesannetes, mis antakse.

Me juba näeme, kuidas algusest peale ebaõnnestus FSB luure. See on kahjuks fakt. Ja kuu aega erioperatsiooni näitas, mida paljud juba varem kahtlustasid, et meie kaitseministeerium suudab korraldada edukalt paraade, aga võidelda ei oska.

Seistes vastu mitte just kõige tugevamale Ukraina sõjaväele ei suutnud Vene sõjaväelased saavutada ühtegi strateegilist võitu. Vene väed ei suutnud saavutada ühtegi läbimurret, peale nende, mis Ukraina pool spetsiaalselt jättis, et takistada neil võidu saavutamist. Need olid Volnovaha ja nüüd Mariupol, mis pole siiani ära võetud.

Diplomaatia on meil läbi kukkunud juba Lavrovi ajal. Samuti kukkus läbi Medinski. Luure kukkus läbi ja nüüd kukub läbi sõjavägi.

Kui mingeid muudatusi kaadrites ei tehta, siis on mul väga kahtlased tunded selles osas, millega see sõda lõppeb. Rääkimata sellest, et isegi riiklikul tasemel, vägede ülemjuhataja tasemel näen ma läbikukkumist.”

Kommentaarid
(Külastatud 2,019 korda, 1 külastust täna)