Analüütik: Venemaa võib Soomet sõjaliselt rünnata, kui Soome otsustab liituda NATO-ga

Venemaa võib Soomet sõjaliselt rünnata, kui Soome otsustab liituda NATO-ga. Tegemist pole aga ulatusliku rünnakuga, kuna Venemaal pole selleks piisavalt ressursse, märkis Soome välispoliitika instituudi analüütik Charlie Salonius-Pasternak.

Salonius-Pasternak ütles, et rünnak on võimalik, aga Soome kaitsejõud suudavad selle tagasi lüüa, kui saadakse abi väljastpoolt, vahendab MTV.

Venemaa sõjalisele rünnakule võivad eelneda küberrünnakud või pagulaste saatmine üle Soome piiri. Need asjad aga Soomet põlvili ei suru, ütles Salonius-Pasternak. Soome ühiskond peab otsustama, kui palju lastakse end mõjutada. Kui internet või elekter on maas mõned tunnid, siis peaks selle üle elama.

Vaatamata ähvardustele on soomlaste toetus NATO-ga liitumisele väga kõrge. Viimase uuringu andmetel on see lausa 68 protsenti. 20 protsenti ei oska seisukohta öelda ja 12 protsenti on vastu.

Salonius-Pasternak ütles, et toetuse trend NATO-ga liitumisele on Soomes kasvav. See tähendab, et soome rahvas on oma otsuse liitumise osas juba teinud ja see pole mõjutatud riigi juhtkonnast ega Rootsist.

Esimese uuringu põhjal pärast sõjategevuse algust Ukrainas toetas NATO-ga liitumist veidi üle poole vastanutest. Pärast seda on toetus NATO-ga liitumisele Soomes tõusnud.

Kommentaarid
(Külastatud 1,529 korda, 1 külastust täna)