VIDEO: Putin saatis ka oligarhid pikalt – Me sülitame nad välja nagu kärbsed

Olukorras, kus Lääs on pannud kõik lootused Vene oligarhidele, kehtestades neile piirangud, et nad president Vladimir Putinit mõjutaks, esines Putin täna televisioonis kõnega, kus ta saatis ka oligarhid pikalt.

Putin ütles, et Lääs teeb praegu panuse Vene nn 5. kolonnile ehk oligarhidele, kes on reeturitest äraandjad. Kes teenivad raha Venemaal, aga elavad hoopis kusagil mujal. Ja kes ei ela isegi geograafiliselt mujal, vaid kes on oma mõtetes mujal.

Putin ütles, et ta isegi ei süüdista neid, kel on villad Miamis või Prantsuse Rivieras, kes ei saa elada ilma austrite, foie gras’ või nn sooliste vabadusteta. Küsimus polegi selles, vaid asjaolus, et nad on oma mõtetes kusagil eemal. Nad ei ole koos oma rahva, Venemaaga. See on nende arvates kõrgem klass.

„Nad on reeturitest saast, kes sülitatakse välja nagu kärbsed, mis suhu lendasid,” ütles Putin, vihjates Vene oligarhidele, kes on varast ilmajäämise hirmus läinud koostööle Lääne valitsustega.

Putin esines täna televisioonis pöördumisega kolm nädalat pärast sissetungi Ukrainasse.

Kommentaarid
(Külastatud 4,149 korda, 1 külastust täna)