Venemaal pääses tele otse-eetrisse ajakirjanik sõjavastase plakatiga

Eile esmaspäeva õhtul oli Vene televisiooni 1. kanali ehk Pervõi Kanali uudistesaates Vremja vahejuhtum, kus otse-eetris oli ajakirjanik sõjavastase plakatiga.

Plakatil oli inglise keeles kirjutatud „Ei sõjale. Venelased on sõja vastu.” ja vene keeles: „Peatage sõda. Ärge uskuge propagandat. Siin teile valetatakse.”

Ajakirjanik näitas uudistesaate ajal saatejuhi Jekaterina Andrejeva selja taga plakatit ja hakkas siis karjuma.

Plakatiga oli otse-eetris Pervõi Kanali toimetaja Marina Ovsjannikova. Pärast saadet teatati, et telekanal uurib, kuidas selline asi sai juhtuda.

Ovsjannikova kontol Facebookis on kümneid tuhandeid tänuavaldusi nii venelastelt kui ukrainlastelt.

Marina Ovsjannikova. Pilt: Facebook

Enne tele-ekraanile minekut avaldas Ovsjannikova sõjavastase pöördumise. Ta ütles, et see, mis praegu Ukrainas toimub on kuritegu. Ja Venemaa on agressor. Toimuva eest lasub vastutus ainult ühe inimese südametunnistusel ja see inimene on Vladimir Putin.

Ovsjannikova märgib pöördumises, et tema isa on ukrainlane ja ema on venelanna. Nad polnud kunagi vaenlased. See on justkui sümbol, mis näitab, et tuleb koheselt peatada vennatapusõda. Meie vennasrahvad suudavad veel rahus elada, ütles ta.

Naine märgib, et kahjuks on ta viimastel aastatel töötanud Pervõi Kanalis ja tegelenud Kremli propagandaga. Ta tunnistab, et tal on selle pärast häbi. Häbi selle pärast, et on lasknud edastada valet televisiooni kaudu. Häbi selle pärast, et on lasknud sombistada vene inimesi.

Naine tunnistab, et vaikiti 2014. aastal, kui kõik see algas. Ei mindud miitingutele, kui mürgitati Navalnõid. Lihtsalt vaadati pealt selle ebainimliku režiimi tegevust. Nüüd on venelastest eemale tõmbunud terve maailm. Isegi 10 põlvkonda venelaste järeltulijaid ei suuda seda vennatapusõda heaks teha.

„Ainult meie, mõtlevad ja targad vene inimesed suudame selle mõttetuse peatada. Minge miitingutele. Mitte midagi ei juhtu. Nad ei saa kõiki meid vangi panna.”

Kommentaarid
(Külastatud 818 korda, 1 külastust täna)