Vene veteranpoliitik Tšubais lahkus Putini eriesindaja kohalt

Vene turumajanduslike reformide algataja ja veteranpoliitik Anatoli Tšubais teatas oma lahkumisest president Vladimir Putini jätkusuutliku arengu eriesindaja ametikohalt.

Tšubais on praegu koos abikaasaga Türgis. Pärast sõja algust Ukrainas avaldas ta sotsiaalmeedias pildi mõrvatud Vene opositsioonipoliitikust Boriss Nemtsovist. Seda vaadati Kremlis kui usaldamatuse märki, vahendab BBC.

Venemaal on viimasel ajal sõna võtnud vaid Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov ja välisminister Sergei Lavrov.  Samas pole näha olnud kaitseminister Sergei Šoigut ja väejuht Valeri Gerassimovi. Samuti pole end näole andnud Vene eriteenistuste juhid.

Vene opositsionääri Aleksei Navalnõi esindaja Kira Jarmõš ütles Tšubaisi lahkumist kommenteerides, et see polnud tingitud ilmselt protestist Putini vastu, vaid isiklikust hirmust kaotada oma ametikoht ja raha.

Tšubais korraldas 1990ndate algul pärast NLiidu lagunemist Venemaal erastamist ja turumajanduslikke reforme. Teda on kritiseeritud, kuna tema juhtimisel tekkisid Venemaal mõjuvõimsad oligarhid. Ülaloleval fotol on Tšubais Türgis rahaautomaadist raha välja võtmas.

Kommentaarid
(Külastatud 885 korda, 1 külastust täna)