Soomlased lähevad vabatahtlikena Ukraina sõtta, seal on juba eestlasi

Soomlased liituvad vabatahtlikena Ukraina armeega, et sõdida Venemaa rünnaku vastu. Ukraina on loonud välismaalt saabujatele eraldi rahvusvahelise leegioni.

Osa soomlasi on Ukraina rindele minemas, osa on seal juba kohal. Mõnedel on kogemus juba varasema sõjaga Ukraina separatistide vastu, vahendab MTV.

Üks soomlane, Hollandis elav Ralf Sirén on andnud intervjuusid selle kohta, et läheb Ukraina eest sõdima. Ta kirjutab sotsiaalmeedias, et varustus on Ukrainas tipptasemel. Seal on juba võitlejaid teistest riikidest: Norrast, Taanist, USA-st, Kanadast, Eestist ja Tšehhist. Mõned on eelneva sõjalise kogemusega, teised mitte.

Soomlane märgib sotsiaalmeedias, et ainus võimalus lasta kurjusel õitseda on see, kui selle vastu mitte midagi ette võtta. Nii reisis ta Ukrainasse, et võidelda Vene sissetungi vastu. ta kirjutab, et Lvivis on pidevalt õhuhäire, kuna tulistatakse rakette, aga nad on suudetud kahjutuks teha.

Sirén on 30-aastane reservleitnant ja nüüd loob ta Ukrainas võrgustikku, et hakata värbama vabatahtlikke võitlejaid. Soomest on neid minemas kümneid. Osa minejatest on alles 18-aastased ja pole veel Soome sõjaväes käinud.

Kommentaarid
(Külastatud 5,561 korda, 1 külastust täna)