Soomes suureneb toetus NATO-ga liitumisele – juba 62 protsenti

Värske küsitluse kohaselt toetab juba 62 protsenti soomlastest liitumist rahvusvahelise kaitseühenduse NATO-ga. 16 protsenti on vastu ja viiendikul pole kindlat seisukohta.

Venemaa rünnak Ukraina vastu on muutnud täielikult soomlaste arvamust NATO suhtes. Venemaa ründas Ukrainat 24. veebruaril ja 23-25. veebruaril läbi viidud küsitluse alusel toetas NATO-ga liitumist 53 protsenti soomlastest. Uus küsitlus viidi läbi 9.11. märtsil, vahendab Yle.

Juba varasema küsitluse tulemus oli ajalooline, sest esimest korda toetas NATO-ga liitumist üle poole soomlastest. Uus küsitlus näitas aga NATO-ga liitumise toetuse kasvu. Kahe nädalaga on eriti kasvanud naiste toetus NATO-ga liitumisele. Enamus meestest toetas juba eelmise küsitluse põhjal NATO-ga liitumist.

Enne rünnakut Ukrainale püsis Soomes toetus NATO-ga liitumisele aastakümneid 25 protsendi juures.

Kommentaarid
(Külastatud 281 korda, 1 külastust täna)