Soome valitsus pikendab välispiiri ületamise piiranguid kuni 10. aprillini

Soome valitsuse 10. märtsi otsuse kohaselt pikendatakse välispiiri ületamise piiranguid kuni 10. aprillini.

Piiranguid leevendatakse alates 14. märtsist nii, et väljastpoolt EL-i või Schengeni ala saabuvate kruiisilaevade reisijad saaksid Soomet külastada, kui neil on vähem kui kuus kuud tagasi kinnitatud COVID-19 vaktsiinikuuri läbimise tõend või ELi digitaalne koroonatõend. Nõue kehtib 2006. aastal või varem sündinutele. Tõendit ei nõuta Soome kodanikelt või Soomes alaliselt elavatelt välismaalastelt.

Täpsemat infot piiriületuse piirangute kohta leiab Soome piirivalve ja terviseameti kodulehelt.

Kõigile reisijatele kehtivad aga nakkushaiguste seaduse järgsed nõuded tõendite esitamise kohta ja piirkondlike ametiasutuste otsused kohustuslike tervisekontrollide kohta.

Reisijad peaksid arvestama, et paljud riigid ja ka transpordifirmad nõuavad piiriületuse tingimusena negatiivset koroonatesti tulemust, tõendit koroonahaiguse läbipõdemise või koroona vastu vaktsineerimise kohta. Reisijad peavad nõudeid kontrollima sihtriigi ametiasutustelt ning laeva- või lennufirmadelt.

Kommentaarid
(Külastatud 1,450 korda, 1 külastust täna)