Soome president käis välkvisiidil USA-s, kohtus president Bideniga

Soome president Sauli Niinistö käis eile reedel, 4. märtsil välkvisiidil USA-s, et kohtuda president Joe Bideniga. Visiit oli mõeldud selleks, et kinnitada kahe riigi tihedamat koostööd.

Biden rõhutas pärast kohtumist, et Soome on tugev kaitse-alane partner. Niinistö omakorda ütles, et loodetavasti koostöö tiheneb pärast seda kohtumist.

Soomes on viimastel päevadel spekuleeritud NATO-ga kiirkorras liitumise üle. USA allikate väitel oli Soome presidendi visiit mõeldud sõnumina Venemaale, et USA teeb koostööd oma partnerite ja liitlastega.

Niinistö ütles pärast kohtumist, et ta pole pärast Ukraina ründamist olnud kontaktis Vene presidendi Vladimir Putiniga, aga ta mõtleb selle peale. Enne koordineerib ta aga samme teiste Euroopa riikidega, näiteks Prantsuse presidendi Emmanuel Macroniga.

Niinistö ütles, et tihedam koostöö USA-ga parandab Soome turvalisust. Tegemist on tihedama kaitse-alase koostööga. NATO on aga teine teema. Niinistö samas avaldas arvamust, et kui Soome peaks soovima liituda NATO-ga, siis juhtub see kiiresti. Soome peaks kõik vajalikud kriteeriumid täitma.

Niinistö ütles, et arutas president Bideniga Vene rünnakut, Ukraina olukorda ja seda, mida annaks sellises olukorras teha.

Kommentaarid
(Külastatud 425 korda, 1 külastust täna)