Soome Hesburger on sunnitud Venemaal ja Valgevenes oma söögikohad sulgema

Soome kiirtoidukett Hesburger teatas algul, et söögikohad Venemaal ja Valgevenes jätkavad tegevust, aga pärast kriitikat oldi sunnitud teatama, et söögikohad suletakse.

Ukraina rahvasaadik kirjutab sotsiaalmeedias, et Soome Hesburger lubas kõik 40 söögikohta Venemaal sulgeda, aga seni on suletud vaid üks koht.

Hesburgeril on Venemaal 38 söögikohta, Valgevenes 4 ja Ukrainas 7. Ukraina söögikohad on Hesburger sulgenud juba märtsi alguses.

Ettevõte teatas märtsi algul, et Vene ja Valgevene söögikohad jätkavad tegevust nii kaua kui võimalik ja neid ei suleta vastukäiguna Venemaa sissetungile Ukrainasse. Pärast seda teatas ettevõte kiiruga, et söögikohad on kavas ikkagi sulgeda.

Hesburgeri asutaja ja juhatuse esimees Heikki Salmela ütles Iltalehtile, et söögikohti suletakse kogu aeg, aga seda tahetakse teha arvestades töötajate ja juhtkonna huvidega. Salmela soovis, et asjast ei kirjutataks, kuna probleeme on niigi palju.

Salmela tunnistas, et ta ei tea hetkel, palju on söögikohti Venemaal suletud, aga seda tehakse kogu aeg. Pärast Iltalehti küsimusi edastas ettevõte teate, et Hesburger suleb söögikohad nii Venemaal kui Valgevenes. Aeglane sulgemine on tulnud sellest, et ettevõte soovib arvestada kohalike töötajate huvidega. Samuti ollakse mures võimaliku natsionaliseerimise pärast.

Hesburgeri 7 söögikohta Kiievis on suletud. Seda on tehtud arvestades töötajate ohutust. Praegu teadaolevalt on kõik töötajad elus. Kõigile töötajatele aga makstakse palka edasi.

Kommentaarid
(Külastatud 1,066 korda, 1 külastust täna)