Portugali president vähese abi kohta Ukrainale: Kõik, kes tahavad tulla, on teretulnud

Ukraina president Volodõmõr Zelenski tõi eraldi välja Portugali, kuna Ukrainale on osutatud väga vähe sõjalist abi.

Portugali president Marcelo Rebelo de Sousa ütles selle peale, et ta mõistab president Zelenskit, kes sõja oludes tahab kõike rohkem: rohkem relvastust, rohkem sõjalist võimekust ja rohkem abi. Selles kontekstis on aga de Sousa hinnangul riike, mis on palju jõukamad ja asuvad Ukrainale lähemal kui Portugal. Sousa väitel suudavad teised riigid anda palju enam kui Portugal, mis on andnud nii palju kui on suutnud anda ja paljudel juhtudel ka seda, mida poleks arvanudki, et suudab anda, vahendab Portugal News.

Sousa ütles, et Portugal annab kõik mis võimalik, seda nii poliitilisel, diplomaatilisel kui sõjalisel tasandil. Need, kellel on rohkem võimekust, saavad anda rohkem, Portugal saab seda teha oma võimaluste piires. Samas on Portugali seisukoht jäänud muutumatuks: Kõik, kes tahavad tulla, on teretulnud.

Kommentaarid
(Külastatud 443 korda, 1 külastust täna)