KUUM: Tuhanded venelased põgenevad Soome kaudu kodumaalt, kuna kardavad sõjaseisukorra kehtestamist

Venelased kardavad sõjaseisukorra kehtestamist riigis ja seetõttu põgenevad paaniliselt kodumaalt. Kuivõrd lennuühendused on katkenud, siis sõidetakse Soome rongide ja bussidega.

Peterburi ja Helsingi vahet sõitva rongi Allegro kõik kohad on mitmeks päevaks läbi müüdud. Soome raudteefirma VR üritab ronge juurde panna, vahendab Yle.

Läbi on müüdud ka Peterburist Helsingisse, Tallinna ja Riiga sõitvate busside piletid. Lennukiga pääseb Venemaalt minema vaid Araabia Ühendemiraatide ja Türgi kaudu. Istanbuli ja Moskva vahel on päevas 7 lendu, Peterburist 4.

Helsingi ja Peterburi vahel sõidab praegu rong kaks korda päevas mõlemas suunas. Soome jaoks aga pole rongiühendus eriti tulus, kuna teisele poole Venemaale lähevad pooltühjad rongid. Soome raudteefirma VR hoiab ronge käigus rohkem ühiskondlikust huvist lähtuvalt.

Rongidele on surve suurem, kuna seoses lennuboikotiga jääb Venemaalt päevas ära ligi 200 lendu. Vene lennufirmad on samuti raskustes, kuna Airbus ja Boeing on peatanud Venemaale varuosade tarned. Lisaks on lõpetanud lepingud Venemaa firmadega lennukite liisingufirmad, mistõttu lennukid kutsutakse tagasi. Rahvusvaheliste maksete tegemine on Venemaal piiratud.

Kommentaarid
(Külastatud 1,222 korda, 1 külastust täna)