KUUM: Neli Briti sõdurit läksid Ukraina sõtta, nüüd kardetakse Venemaa kättemaksu

Neli Briti sõdurit läksid Ukraina sõtta ja Briti kaitseministeerium on käivitanud operatsiooni nende leidmiseks. Kardetakse, et Vene president Vladmir Putin alustab sõda Suurbritannia vastu, kui nad vangi võetakse.

Sõdurid lahkusid oma baasist Suurbritannias ning liitusid Ukraina võõrleegioniga. Üks sõduritest oli sellest teada andnud oma vanematele, enne kui ostis ühe otsa pileti Poolasse, et sealt edasi Ukrainasse liikuda, vahendab Daily Mail.

Briti sõdurite minek Ukraina sõtta on tekkinud paanika Briti kaitseministeeriumis ja nad tahetakse kätte saada, enne kui nad langevad venelaste kätte vangi ja Putin võib seda vaadata kui Suurbritannia sisenemist sõtta.

Kui Putin alustas oma Ukraina operatsiooni, siis hoiatas ta teisi riike konflikti sekkumise eest. Kui mõni teine riik seda teeb, siis järgnevad Putini väitel sellised tagajärjed, mida need riigid pole varem kogenud.

Seni olid Ukraina sõjaväega liitunud ainult endised Briti sõdurid. Briti armee tegevteenistuses olevatel sõduritel on aga keelatud Ukrainasse sõdima minna.

Ukraina info kohaselt on võõrleegioniga liitunud üle 20 000 võitleja 52 riigist. Ukraina sõjaväega on liitunud ligi 150 Briti armee veterani, kes on võidelnud Afganistanis.

Kommentaarid
(Külastatud 2,436 korda, 1 külastust täna)