Kole lugu: Vene sõdurid tapsid ukraina pereisa ja vägistasid tema naist, samal ajal kui laps kuulis kõike pealt

Kiievi lähedal elav 33-aastane Ukraina naine Natalja (nimi muudetud) rääkis, kuidas vene sõdurid tulid 9. märtsil nende majja ta tapsid maja ees pereisa Andrei.

Pärast seda olid purjus Vene sõdurid mitmekesi vägistanud naist mitme tunni jooksul. Enne seda oli naine öelnud 4-aastasele pojale Oleksile (nimi muudetud), et ta peitu läheks.

Pere oli end sõja eest varjanud Kiievi lähedal Sevtšenkove külas. Ema rääkis väljaandele The Times, kuidas Vene sõdurid olid suunanud tema suunas püssitoru ja ähvardanud, et kui ta karjumist ei lõpeta, siis otsitakse laps üles ja näidatakse talle, kuidas ema aju on mööda seinu laiali pritsitud.

Pärast seda vägistati Nataljat mitme tunni jooksul, samal ajal hoiti püssitoru tema pea juures. Naisel paluti riided seljast võtta ja kaks meest vägistasid teda. Naine kuulis samal ajal poega kõrvalruumis nutmas. Naise väitel ei huvitanud sõdureid see, et laps kuulis kõike pealt.

Pärast mitut tundi vägistamist läksid mehed majast välja, aga tulid natukese aja pärast tagasi ning jätkasid vägistamist. Nad tulid tagasi veel kolmandat korda, aga siis olid nad juba liiga purjus, et püsti seista. Lõpuks jäid mehed magama ning naisel õnnestus koos pojaga kodust põgeneda.

Ema ja poeg on end varjanud pärast seda Ukraina lääneosas Tirnopilis, aga ema pole siiani rääkinud lapsele, et isa on surnud. Kui nad lahkusid, oli väljas pime, ja laps ei saanud aru, et isa on surnud.

Ukraina võimud on asunud uurima Vene sõdurite poolt toime pandud vägistamise juhtumeid, mida on palju. Vägistamisi on toime pandud näiteks Kiievi-lähedases Irpini linnas.

Kommentaarid
(Külastatud 5,716 korda, 2 külastust täna)