Jaapani peaminister peab võimalikuks, et Venemaa kasutab tuumarelva

Jaapani peaminister Fumio Kishida ütles eile laupäeval, 26. märtsil, et tuumarelva kasutamine Venemaa poolt on väga reaalne.

Jaapan on ainus riik, kus on kasutatud tuumarelva ning seetõttu on Jaapan astunud välja tuumarelvade vastu. Peaminister Kishida ütles, et Ukraina sõda näitab, et tuumarelvast vaba maailma on keeruline luua, vahendab Reuters.

Venemaa pole otseselt tuumasõjaga ähvardanud. Küll aga hoiatas Vene preesident Vladimir Putin pärast Ukraina rünnaku algust, et kõik, kes Venemaad takistavad peavad arvestama tagajärgedega, milliseid pole enne nähtud.

Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov ütles teisipäeval, et Venemaa kasutab tuumarelva ainult tõsise ohu korral.

Kommentaarid
(Külastatud 1,663 korda, 1 külastust täna)