Euroopa Liit kehtestas Venemaale uued sanktsioonid

Euroopa Liidu liikmesriigid kiitsid sanktsioonid heaks eile teisipäeval, 1. märtsil.

Euroopa Liit vastab Venemaa rünnakule Ukraina vastu, kehtestades koos oma lähipartneritega uued sanktsioonid. Teisipäeval, 1. märtsil vastu võetud sanktsioonid täiendavad varem vastu võetud EL-i Venemaa-vastaste sanktsioonide paketti.

Otsusega laiendati nende isikute nimekirja, kelle suhtes kohaldatakse sanktsioone seoses tegevusega, mis kahjustab või ohustab Ukraina territoriaalset terviklikkust, suveräänsust ja sõltumatust. Sanktsioonide nimekirja lisati isikud Valgevene kaitsevaldkonnast. Neile kehtivad varade külmutamine ning reisi- ja transiidipiirangud.

Sektoripõhiseid majandussanktsioone pikendati, jättes pankadevahelisest infovõrgust SWIFT välja seitse Venemaa panka. Süsteemi kasutatakse makse- ja väärtpaberikorraldustega seotud teadete edastamiseks. Sanktsioneeritud panga sõnumite saatmine SWIFT-võrgus katkeb. Lisaks otsustati teatud eranditega keelata euro sularaha eksport Venemaale ning investeerimine ja osalemine Venemaa riiklike investeerimisfondide projektides. Euro sularaha ekspordikeeld on jõustunud ja SWIFTi blokk hakkab kehtima 10-päevase üleminekuperioodiga. Otsustega tugevdatakse finantssektoris varem kehtestatud sektoripõhiseid sanktsioone. Lisaks võeti 27. veebruaril EL-i välisministrite mitteametlikul videokohtumisel vastu valdkondlikud sanktsioonid, millega kinnitati ettepanek keelustada Venemaa riiklike meediakanalite (RT ja Sputnik) tegevus, et tõkestada desinformatsiooni levikut.

Kommentaarid
(Külastatud 1,302 korda, 1 külastust täna)