Euroopa Liit kehtestas Venemaale uued sanktsioonid

EL-i liikmesriigid kiitsid sanktsioonid heaks kolmapäeval, 9. märtsil.

Euroopa Liit vastab Venemaa rünnakule Ukraina vastu sellega, et kehtestab koos oma lähipartneritega uued sanktsioonid. Kolmapäeval, 9. märtsil heaks kiidetud sanktsioonid täiendavad varem vastu võetud EL-i sanktsioonide paketti Venemaa tegevuse vastu.

Otsusega laiendati nende isikute nimekirja, kelle suhtes kohaldatakse sanktsioone seoses tegevusega, mis kahjustab või ohustab Ukraina territoriaalset terviklikkust, suveräänsust ja iseseisvust. Need on rahaliste vahendite külmutamine ning reisimise ja transiidi piirangud. Nüüd on sanktsioonide nimekirja lisandunud Venemaa valitsust toetavate suurettevõtete ja finantsasutuste juhid, poliitilised otsustajad ning meedia- ja infomõjutajad. Loetletud isikud toetavad Vene Föderatsiooni valitsust ja saavad sellest kasu ning moodustavad sellele olulise sissetulekuallika.

Sektoripõhiseid majandussanktsioone laiendati meretranspordi sektoris raadio- ja navigatsioonitehnoloogia ning sellega seotud teenuste ekspordi keelu kehtestamisega ning finantssektoris krüptorahade võrdsustamise kaudu juba keelatud tegevustega.

Ukraina rünnakus on kasutatud Valgevene territooriumi, mistõttu peetakse Valgevenet rünnakuga seotuks. Varem Venemaale kehtestatud finantssanktsioone laiendati Valgevenele. See hoiab ära ka Venemaa sanktsioonidest möödahiilimise Valgevene kaudu.

Isiklikud sanktsioonid ja meretranspordi sektor on seotud EL-i sanktsioonidega Venemaale ning finantssektorile kehtivad EL-i sanktsioonid Valgevene suhtes.

Kommentaarid
(Külastatud 1,149 korda, 1 külastust täna)