Eesti kaitsepolitsei hoiatab vaenuliku luuretegevuse eest piiriületusel, Soomes pole seda täheldatud

Eesti kaitsepolitsei hoiatas sotsiaalmeedia kaudu inimesi, et Vene luure on aktsiviseerimas tegevust Eesti piiril. Seetõttu palutakse piiriületajatel anda teada Vene või Valgevene luure katsetest värvata ja kontakti luua.

Näiteks on toodud olukord, kus piiriületajatel on palutud teha fotosid Eesti piirirajatistest. Palutakse anda teada nii enda kui tuttavate kontaktidest Vene või Valgevene luureteenistustega ning nende kontaktide kahtlustest. „On parem, kui teie tulete meie juurde selle infoga, enne kui meie jõuame teie juurde,” edastas kaitsepolitsei.

Kapo palub tähelepanekutest teada anda e-posti kaudu või Eesti piirivalvele.

Soome kaitsepolitsei Supo andmetel aga pole viimasel ajal täheldatud Vene luuretegevuse aktiviseerumist Soomes. Samuti pole märke selle kohta, et Ukraina pagulased võiksid olla luuretegevuse sihtmärk.

Kommentaarid
(Külastatud 1,231 korda, 1 külastust täna)