Briti luure: Venemaa võib mobiliseerida reservväelased

Venemaa võib mobiliseerida reservväelased või paisata sõtta välismaalased, leiab Briti kaitseministeeriumi poolt avalikustatud luureraport.

Venemaa on sõja esimeste nädalata jooksul kaotanud tuhandeid võitlejaid. Ukrainasse on viidud võitlema tšetšeene, samuti on värvatud võitlejaid Süüriast.

Vene kaotuste kohta puudub selge ülevaade, aga väljaanne Komsomolskaja Pravda avaldas hukkunute numbri ja see oli ligi 10 000. Ukraina pool väidab, et Venemaal on kaasas mobiilsed krematooriumid, milles sõdurite surnukehi põletatakse. USA asjatundjate hinnangul on Vene poolel hukkunud 3000-10 000 võitlejat.

Ukrainas on inimohvrite hulk väga suur. Näiteks Mariupolis on kalmistutel kohad otsa lõppenud ja inimesi maetakse kilekottides massihaudadesse. Lisaks on hakanud lume alt välja sulama Vene sõdurite surnukehad, mida on tuhandeid.

Kommentaarid
(Külastatud 1,077 korda, 1 külastust täna)