Värske uuring: koroona läbipõdemine annab parema immuunsuse kui vaktsiinid

Inimestel, kes on koroona läbi põdenud, aga pole vaktsineeritud on pikemaajalisem immuunsus kui neil, kes on vaktsineeritud, aga pole koroonat põdenud, selgub värskest uuringust.

Seni on teadusringkondades vaieldud, kumb on parem, kas loomulik immuunsus või vaktsiinid. Hiljutine Iisraeli uuring aga näitas, et vaktsineeritutel langes antikehade tase organismis pärast vaktsineerimist väga kiiresti, vahendab Daily Mail.

Kuue kuu möödudes olid koroona läbi põdenud inimestel tugevamad antikehad, mis suutsid paremini viirust tõrjuda.

Sheba meditsiinikeskuses läbi viidud uuring vaatles ainult antikehasid, mis on vaid üks osa koroona-vastasest immuunsusest. Imuunsuse puhul mängivad rolli ka T-rakud ja teised valged vererakud, mida on raske mõõta, aga mis annavad kauem kestva immuunsuse, seda eriti raskete haigusvormide vastu.

Uuring viidi läbi ajal, mil Iisraelis domineerisid algne Wuhani viirus ja Alfa tüvi, mistõttu ei pruugi see vastata Omikroni tüvele. Samas aga näitas eelmisel suvel läbi viidud teine Iisraeli uuring, et koroona läbipõdemine annab kuni 13 korda parema immuunsuse kui vaktsiinid.

Kommentaarid
(Külastatud 3,034 korda, 1 külastust täna)