Ukraina väejuht: Venemaale ainult Ukrainast ei piisa

Ukraina väejuht Vlad ütles intervjuus Soome väljaandele Iltalehti, et Venemaale ainult Ukrainast ei piisa. Kui Venemaa okupeerib Ukraina, siis järgnevad sellele teised riigid nagu Kasahstan, Balti riigid, Poola ja Soome.

Seetõttu peaks Lääneriigid seisma Ukraina eest ja olema vastu Venemaa agressioonile. Vlad on juhtinud väeosade tegevust Ukraina idaosas. Ta on olnud tegev eriüksustes, muu hulgas luures ja Donetski lennuväljal. Ta on jälginud Venemaa ja Ida-Ukraina separatistide tegevust 8 aasta vältel.

Vladi hinnangul pole Venemaal praegu Ukraina piiril piisavalt sõjaväelasi, et rünnata. Neil peaks olema vähemalt 500 000 sõjaväelast, et nad suudaks Ukraina okupeerida. Viimastel andmetel on aga sõjaväelasi veidi üle 100 000.

Lisaks sõjaväelaste vähesusele võib Venemaad tagasi hoida noorte ajateenijate suremus rünnaku korral. Venelastel oleks seda raske taluda. Kiievi ja Harkovi rakettidega ründamist aga Vlad ei usu, kuna see tooks kaasa liiga palju tsiviilohvreid. Seni Venemaad toetanud inimesed saaksid vihaseks.

Praegu on inimestel väga raske Ukraina idaosas, mis on venemeelsete separatistide kontrolli all. Seal pole inimestel raha, et osta toitu ja ravimeid ning koroona olukord on väga raske. Paljuski seetõttu on paljud sealsed elanikud võtnud vastu Vene passi. Nii on neil vähemalt mingi võimalus sealt minema pääseda.

Ukraina idaossa on Vladi väitel saabunud viimasel ajal Vene väeüksusi ja relvi. Nad tahavad näidata, et on valmis vastu võitlema, kui Ukraina tahab neid alasid tagasi saada. Venemaa kasutab propagandat ja valmistab ette provokatsioone. Selleks on aga Ukraina pool valmis.

Kommentaarid
(Külastatud 1,696 korda, 1 külastust täna)