Taani kaotab tänasest kõik koroonapiirangud

Taani kaotab tänasest teisipäevast, 1. veebruarist kõik koroonapiirangud, seda vaatamata suurele nakatumiste tasemele. Loodetakse sellele, et vaktsiinid kaitsevad piisavalt Omkroni variandi vastu, mis ei põhjusta raskeid haigestumisi.

Taani loobub nii näomaskidest, koroonapassist kui söögikohtade piirangutest. Peaminister Mette Frederiksen ütles eelmisel nädalal, et Taanis taastub elu sellisena nagu see oli enne koroonat, vahendab AFP.

Frederiksen ütles, et vaktsiinid peaks andma hea kaitse koroona vastu. Seetõttu on valitsus otsustanud, et koroona pole enam ühiskondlikult ohtlik nakkushaigus.

Taani aga säilitab veel nelja nädala jooksul piiriületuse piirangud, nagu testimine ja karantiinid. Lisaks soovitavad ametivõimud olla neli päeva isolatsioonis neil, kes saavad positiivse koroonatesti.

Taanis on igapäevaselt registreeritud üle 40 000 nakatumise, aga valitsuse hinnangul on olukord haiglates kontrolli all. Intensiivravi patsientide arv on langenud.

Kommentaarid
(Külastatud 366 korda, 1 külastust täna)