Soomes sai 1500 eurot trahvi mees, kes takistas valesti pargitud auto minemaviimist ja sõitis sellega ise minema

Pirkanmaa kohus mõistis suure rahalise karistuse mehele, kes eiras parkimiskontrolöri korraldust ja takistas auto minema pukseerimist, sõites sellega ise minema.

Tampere linna parkimiskontrolör oli määranud eelmise, 2021. aasta augustis Volvo XC90 maasturi minemaviimise, kuna sellele oli kogunenud juba 5 maksmata parkimistrahvi, vahendab MTV.

Kui Volvot valmistati ette puksiirautoga minema viimiseks, tuli kohale auto valdaja. Mees ei hoolinud parkimiskontrolöri keelust, vaid hüppas autosse ja sõitis kiiresti minema.

Mees tunnistas Pirkanmaa kohtus, et sõitis minema, kuigi parkimiskontrolör oli talle teatanud, et auto viiakse minema. Mehel polnud enda sõnul ülevaadet maksmata parkimistrahvide arvu kohta, kuna auto oli naise nimel.

Kohus leidis, et mees oli süüdi karistusseadustikus määratletud omandit puudutavas ametiisiku korralduse rikkumises, kuna Volvo oli juba ametivõimude valduses. Mehele mõisteti trahv 25 päevamäära ulatuses, mis mehe sissetulekut arvestades on 1525 eurot. Otsus on jõustunud.

Tamperes võidakse auto minema viia ja hoiule võtta, kui on kogunenud 5 maksmata parkimistrahvi. Minema viidud auto antakse tagasi, kui trahvid ning pukseerimis- ja hoiukulud on makstud. Sama kord kehtib ka Helsingis.

Kommentaarid
(Külastatud 340 korda, 1 külastust täna)