Soomes kasvasid palgad detsembris 5,4 protsenti

Soome statistikakeskuse andmetel kasvas palgasumma Soomes eelmise, 2021. aasta detsembris 5,4 protsendi. Oktoobrist detsembrini oli kasv 5,2 protsenti.

Võrdluseks, eelmisel, 2020. aastal oli vastav palgakasv vaid 1,2 protsenti. Palgad kasvasid oktoobrist detsembrini kõigis sektorites, eriti kiire oli kasv muude teenuste, hariduse ning sotsiaal- ja tervise valdkonnas.

Erasektoris oli palgakasv oktoobrist detsembrini lausa 6,0 protsenti. Avaliku sektori palgad kasvasid 3,5 protsenti. Detsembris oli erasektori palgakasv 6,3 protsenti ja avaliku sektori oma 3,2 protsenti võrreldes eelneva aasta sama ajaga.

Aasta tagasi kasvas palgasumma oktoobrist detsembrini erasektoris vaid 0,8 protsenti ja avalikus sektoris 3,3 protsenti.

Palgasumma on töötajatele makstud brutopalga summa.

Kommentaarid
(Külastatud 801 korda, 1 külastust täna)