Soome valitsus uuendas piiriületuse tervisekontrolli reegleid Euroopa Liidu riikidest tulijatele

Soome valitsuse poolt 29. detsembril 2021 kehtestatud piirikontroll Soome ja kõigi Schengeni riikide vahel lõppes 31. jaanuaril 2022. Sisepiirikontrolli lõppedes on Schengeni riikidest Soome saabujatelt nõutavad vaid nakkushaiguste seaduse kohased koroonatõendid.

Kehtetuks tunnistati Sotsiaal- ja terviseministeeriumi 2021. aasta detsembris välja antud juhend terviseohutusmeetmete kohta piiriületusega seoses. Kohalikud ametivõimud peavad edaspidi tegutsema nakkushaiguste seaduse alusel. Nakkushaiguste seaduse paragrahvi 16 a–g ajutised sätted ohutu piiriületuse kohta kehtivad kuni 30. juunini 2022.

Nakkushaiguste seaduse kohased meetmed piiriületusel hõlmavad tõendite kontrolli ja koroonatestimist. Koroonatesti ei ole vaja teha, kui isikul on tõend vaktsiinikuuri võivähem kui 6 kuud tagasi põetud koroonahaiguse kohta või kui isik kuulub mõne seaduses nimetatud erandi alla.

Kommentaarid
(Külastatud 2,022 korda, 1 külastust täna)