Soome valitsus uuendab koroonastrateegiat – eesmärk on hoida ühiskonda võimalikult avatuna

Soome valitsus tegi põhimõttelise otsuse uuendada koroona hübriidstrateegiat. Selle kohaselt teeb Sotsiaal- ja terviseministeerium valitsuse toetusel otsuse koroonaepideemia ohjeldamise strateegiliste suuniste kohta aastal 2022. Samas tühistas valitsus varasema otsuse hädapidurduse kasutamiseks.

Uue hübriidstrateegia eesmärk 2022. aastal on hoida ühiskonda võimalikult avatuna, toetada järelravi ja taastumist ning olla valmis globaalse pandeemia jätkumiseks.

Epideemia vastane võitlus põhineb edaspidi eelkõige inimeste vabatahtlikul terviseohutuse tavade toetamisel, nakkuse raskete tagajärgede ennetamisel läbi vaktsineerimise ning vajalikul ja piiratud määral ajutisel regulatsioonil.

Koroonaohutus igapäevaelus pannakse rõhku igakülgsele vaktsineerimisele, koduse testimise propageerimisele ning selgele kodanike teavitusele iga valdkonna olukorrast ja tegemistest.

Otsuseid teevad vajadusel piirkondlikud asutused

Ulatuslikest meetmetest tahetakse loobuda. Eelkõige piiravad kohalikud omavalitsused vastavalt nakkushaiguste seadusest tulenevatele põhivolitustele kiiresti, sihipäraselt ja tõhusalt riskirühmade kokkupuudet nakkusega ja nakkusekoldeid. See kaitseb neid, kes on eriti haavatavad.

Kõik piirangud peavad olema võimalikult piiratud, seda nii valdkonna, sisu, kestuse kui ulatuse poolest ning peavad mõjutama eri sektoreid võimalikult võrdselt arvestades nakkuse kontrollimatu leviku ja raske haigestumise ohtu.

Otsuste tegemisel lähtutakse ka edaspidi laste parimate huvide põhimõttest.

Pandeemia jätkumisel tuleb valmistuda uue viirusevariandi tekkeks, mis suudab vaktsineerimiskaitsest läbi murda ja põhjustada epideemia ulatusliku kordumise ka Soomes. Epideemia olukorra järsu halvenemise korral peab olema võimalik reageerida sobivate meetmetega.

Uus juhend jõustub Sotsiaal- ja terviseministeeriumi otsusega ning kehtib kuni edasise teatamiseni. Sotsiaal- ja terviseministeerium juhendab piirkondlikke asutusi strateegiliste suuniste elluviimisest eraldi.

Kommentaarid
(Külastatud 531 korda, 1 külastust täna)