Soome terviseameti esindaja: valitsus tegi suure vea, kui hakkas vaktsiinidega nakatumiste arvu piirama

Soome valitsus tegi suure vea eelmise, 2021. aasta novembris, kui eesmärgiks seati vaktsiinide abil koroonaga nakatumiste arvu piiramine, ütles terviseameti terviseohutuse osakonna juhataja Mika Salminen.

Sellega anti mõista, et vaktsiinide abil on võimalik uusi nakatumisi ära hoida. Algusest peale oli aga selge, et see pole võimalik. Ei tohi lubada sellist asja, mis pole võimalik, ütles Salminen intervjuus väljaandele Helsingin Sanomat.

Salminen ütles, et selliste katteta lubaduste tagajärjeks oli inimeste usu vähenemine vaktsiinidesse. See pole suur, aga see on märgatav. Seni on soomlased olnud tugevalt vaktsiini-usku.

Salminen samas rõhutab, et vaktsiinid kaitsevad jätkuvalt hästi raske haigestumise eest. Varem oli oht, et koroona toob kaasa raske haigestumise.

Salminen peab vaktsiinide teeneks seda, et kuigi Soomes on pandeemia aja rekordiline nakatumiste tase, pole haiglaravi koormus nii palju kasvanud.

Olukord võib Salmineni väitel siiski veel muutuda. Sügisel ootab ees tõenäoliselt uus koroonalaine. Pole teada, kui pikalt kaitseb nakatumise vastu vaktsiin või haiguse läbipõdemine. Positiivne on aga see, et iga uus laine on tõenäoliselt leebem kui varasemad.

Kommentaarid
(Külastatud 12,546 korda, 1 külastust täna)