Soome maavägi osaleb Eestis sõjalisel õppusel Saber Strike

Maavägi osaleb 11.-17. märtsini Eestis Tapal USA Euroopa vägede rahvusvahelisel õppusel Saber Strike 2022. Õhuväe eestvedamisel Eestis läbiviidava alaõppuse teemaks on õhutõrjeühilduvuse arendamine.

Õppusest võtavad osa Soome Soomusbrigaadi õhukaitseosakond, mis koosneb ajateenijatest ja isikkoosseisust, samuti üksikud staabiliikmed maaväekoolist, maaväe staabist ja kaitseväe logistikaosakonnast. Koolitusmeeskonna kogujõud on ligi 65 inimest.

Soome meeskond saab õppusel kogemusi õhutõrje- ja tulejuhtimisülesannete täitmisel rahvusvahelises tegevuskeskkonnas. Õppusel osalemine toetab sisekaitset ning suurendab maaväe vägede ja süsteemide rahvusvahelist ühilduvust. Samuti võimaldab õppus koolitada kaitseväelasi rahvusvahelise abi andmise ja vastuvõtmise ülesannetes.

Soome osaleb riigikaitsevõime arendamise õppusel. Õppusel osalemine on Kaitseministeeriumi poolt kinnitatud kaitseväe 2022. aasta rahvusvaheline väljaõpe ja õppus. Alates 2012. aastast on Soome osalenud õppusel erinevates koosseisudes vastavalt riigi juhtkonna juhistele. Viimati osales Soome õppusel 2018. aastal.

Õppus Saber Strike toimub Kesk-Euroopas ja Baltikumis 28. veebruarist 18. märtsini 2022.

Kommentaarid
(Külastatud 476 korda, 1 külastust täna)