KUUM: Inglismaal on neljapäev „Vabaduse päev” – kaovad kõik koroonapiirangud

Inglismaal on eelolev neljapäev 24. veebruar ajalooline päev. Sel päeval tähistatakse „Vabaduse päeva”, kuna kaovad kõik koroonapiirangud.

Inglismaal on küll nakatumiste ja haiglapatsientide arv kõrge, mistõttu on teadlased hoiatanud valitsust liiga tormaka tegutsemise eest. Valitsus aga leiab, et intensiivravi koormus ja raskete haigusjuhtude arv on koroona Omikroni variandiga piisavalt langenud, mistõttu ei nähta enam vajadust ühiskonna ulatuslikuks sulgemiseks. Selle asemel tahetakse õppida elama koos koroonaga nii, et ühiskonda laastavaid piiranguid ei peaks kehtestama.

Neljapäevast kaovad Inglismaal kõik piirangud, kaasa arvatud eneseisolatsiooni nõue haigestumise puhul. Ühtlasi hakatakse kaotama PCR-testide ja kiirtestide tegemist, mis on väga kulukad, vahendab Daily Mail.

Tulevikus on tasuta koroonatestid ette nähtud ohustatud gruppidele ja eakatele.

Kommentaarid
(Külastatud 224 korda, 1 külastust täna)