Koroonapatsient lamas Soomes mitu nädalat teadvusetult intensiivis, sai selle eest parkimistrahvi

Soomes oli juhtum, kus koroonapatsient lamas kolm nädalat haiglas teadvusetult raskes seisus intensiivravil hingamisaparaadi all. Parkimisfirma aga nõuab selle eest mehelt parkimistrahvi.

Järvenpää mees imestab, et poleks saanud oma olukorra tõttu autot liigutadagi, kust see trahv järsku välja ilmus, vahendab Iltalehti.

Haiglas mitu kuud veetnud mees üritab nüüd enam kui kolm kuud kestnud ravist toibuda. Enda sõnul õpib ta uuesti kõndima.

Tervenemisele pole aidanud kaasa see, et lisaks koroona tagajärgedega peab mees võitlema parkimisfirmaga Aimo Park. Mehe autole oli haiglas oldud aja jooksul ilmunud kaks parkimistrahvi kviitungit. Need olid välja kirjutatud parklas, kuhu mees oma autot ei jätnud.

Trahvide tegemise ajal lamas mees teadvusetult haigla intensiivravi osakonnas. Mehe olukorda on raskendanud see, et parkimisfirma on ähvardanud teda kohtuga.

Auto oli pargitud 3. septembril tavalisele parkimiskohale Järvenpää põhjaosas, kui auto omanik viidi raske koroonahaigusega Jorvi haiglasse. Viis päeva hiljem oli olukord nii raske, et patsient suigutati unne ja pandi haigla intensiivravi osakonnas hingamisaparaadi alla.

Patsient oli olnud kolm nädalat teadvusetult intensiivis, kui tema tuuleklaasi peale olid ilmunud kaks parkimistrahvi 27. ja 29. septembril. See selgus aga alles mitu kuud hiljem.

Auto oli pargitud trahvikviitungite järgi 5 kilomeetrit algsest kohast eemal, ärikeskuse parklas. Mees räägib, et peres on kaks autot ja tal pole õrna aimugi, kes tema auto sinna parkis. Trahvimise ajal aga võitles ta elu eest Jorvi haiglas.

Hiljem viidi patsient Jorvi haiglast üle Hyvinkää haigla intensiivi. Ta oli intensiivis kokku kaks kuud, enne kui ta viidi üle Kiljava haiglasse. Haiglas oli mees enam kui sada ööpäeva, millest poolteist kuud oli ta teadvuseta. Alles detsembri keskpaigas pääses mees haiglast koju.

Patsiendil polnud aga mingit infot selle kohta, et tema auto tuuleklaasi peale oli pandud kaks 55-eurost trahvikviitungit. Samuti ei teadnud mees midagi sellest, et maksetähtajad olid üle läinud. Alles käesoleva aasta jaanuaris oli mees võimeline läbi vaatama talle vahepeal tulnud kirju. Üks neist oli eelmise aasta lõpus saadetud makse meeldetuletus firmalt Aimo Park Finland.

Mees vastas firmale 28. jaanuaril e-posti kaudu. Mees vabandas hilise vastuse eest ja andis teada, et oli pikalt haiglas. Ühtlasi keeldus mees trahvi maksmisest.

Parkimisfirma aga mehele järeleandmisi ei teinud: trahv olgu makstud, vastasel korral antakse asi kohtusse. Mees räägib, et firma pole tema küsimustele vastanud. 3. veebruaril saatis mees tõendid oma haiglas oleku kohta, aga firmalt tuli lakooniline vastus, et tõendite saatmine on mõttetu firmale Aimo Park Finland Oy.

Iltalehti püüdis asjatult saada kommentaari Aimo Park Finland Oy juhilt. Küsimused paluti saata firma üldisele e-posti aadressile. Ettevõtte tegevjuht Mika Engberg vastas, et parkimistrahve ei kaotata põhjusel, et auto omanik on väitnud end olevat kusagil mujal. Ta ei vastanud aga küsimusele, miks pole firma reageerinud kliendi kaebusele.

Auto omanik on jätkuvalt seisukohal, et tema küsimustele pole vastatud. Ta on näiteks küsinud, kuidas saab teda vastutama panna aja eest, mil ta oli teadvusetult haigla intensiivis. Ta on valmis vastavad tõendid kohtule esitama.

Kommentaarid
(Külastatud 1,915 korda, 1 külastust täna)