Karm statistika: kolmandik Portugali koroonasurmadest 3 doosiga vaktsineeritutel

Portugalis, kus praktiliselt kõik täiskasvanud on koroona vastu vaktsineeritud, on koroonasurmad põhiliselt vaktsineeritutel. Seejuures on kolmandik koroonasurmadest neil, kes on kolme doosiga vaktsineeritud.

Portugali terviseameti andmetel registreeriti Portugalis tänavuse, 2022. aasta jaanuaris 935 koroonasurma, millest 32 protsenti ehk 317 olid neil, kes kolme doosiga vaktsineeritud, vahendab Portugal News.

Koroonasurmadest 259 ehk 26 protsenti olid vaktsineerimata inimestel, 27 ehk 3 protsenti poolelioleva vaktsiinikuuriga patsientidel ja 332 ehk 33 protsenti täielikult ehk kahe doosiga vaktsineeritutel.

Kuigi paljud koroonasurmad on vaktsineeritutel, näitab statistika ka seda, et vaktsineeritutel oli 2-4 korda väiksem tõenäosus koroona tagajärjel surra kui vaktsineerimata inimestel.

80-aastastel ja vanematel vähendas kolmas doos koroonasurma tõenäosust 4 korda võrreldes nendega, kes olid saanud kaks doosi ja 8 korda võrreldes nendega, kes olid vaktsineerimata või poolelioleva vaktsiinikuuriga.

Haiglasse sattusid Portugalis 2021. aasta detsembri andmete põhjal vaktsineeritud inimesed 2-7 korda harvemini kui vaktsineerimata inimesed.

Üle 80-aastaste puhul oli tõenäosus haiglasse sattuda täielikult vaktsineeritutel pea poole võrra madalam kui neil, kes olid vaktsineerimata. Kolme doosiga vaktsineeritutel oli omakorda oht koroonaga haiglasse sattuda kolmandiku võrra väiksem kui neil, kes olid täielikult vaktsineeritud.

Kommentaarid
(Külastatud 1,082 korda, 1 külastust täna)