Helsingi Convoy-meeleavalduselt minema pukseeritud autode omanikud võivad saada 300-eurose arve

Ööl vastu laupäeva pukseeriti Helsingi Convoy-meeleavalduselt minema mitukümmend Mannerhemintiele pargitud autot. Autode omanikud võivad saada ligi 300-eurose arve.

Politsei otsustas autod teelt eemaldada ja selleks andis ametialast abi Helsingi linn. Kokku pukseeriti minema ligi 30 autot. Helsingi linnavalitsuse andmetel pukseeriti pärast keskööd minema 28 autot, vahendab Iltalehti.

Autod veeti tee pealt lähimasse parkimiskohta. Autod veeti näiteks Mäntymäki platsile ja Kansalaistorile. Selline variant oli parem nii pukseerijatele kui ka auto omanikele, kes ei pidanud minema autole järgi kaugele Tattarisuo pukseeritud autode parklasse.

Päris tasuta Helsingi linn autosid ei pukseeri. Sõiduauto pukseerimine maksab 118–162 eurot. Hind on kõrgem siis, kui auto on neljarattaveoline, kuna siis ei saa autot veeretada auto oma rataste peal, vaid selle peab nö abirataste peale tõstma.

Arvele lisandub 127 eurot lisatasu, kui pukseerimine toimub öisel ajal kella 22-07.  Neljarattaveolise või sõiduautost suurema auto pukserimine läheb omanikule maksma 289 eurot. Arve esitatakse maanteeameti Trafi andmete põhjal.

Pukseeritud autode tuuleklaasile jäetakse andmed selle kohta, kes pukseerimist teostas ja klienditeeninduse kontaktandmed, kust saab küsida lisainfot. Arve ise saabub postiga.

Kommentaarid
(Külastatud 461 korda, 1 külastust täna)