Euroopa Liit laiendas Vene-vastaseid sanktsioone

Sanktsioonid kiitsid heaks Euroopa Liidu liikmesriigid ja need jõustusid täna esmaspäeval, 28. veebruaril.

Euroopa Liit vastab Venemaa rünnakule Ukraina vastu, kehtestades koos oma lähipartneritega uued sanktsioonid. 28. veebruaril vastu võetud sanktsioonide pakett täiendab 25. veebruaril ja 23. veebruaril vastu võetud otsuseid ELi Venemaa-vastaste sanktsioonide kohta.

Otsusega laiendati nende isikute nimekirja, kelle suhtes kohaldatakse sanktsioone seoses Ukraina territoriaalset terviklikkust, suveräänsust ja iseseisvust kahjustava või ohustava tegevusega. Need on rahaliste vahendite külmutamine ning reisimise ja transiidi piirangud. Nüüd sanktsioonide nimekirja kantud isikud on Venemaa valitsust toetavate suurettevõtete ja finantsasutuste juhid, poliitilised ja sõjalised otsustajad ning meedia- ja infomõjutajad. Loetletud isikud toetavad Vene Föderatsiooni valitsust ja saavad sellest kasu ning moodustavad talle olulise sissetulekuallika. Nimekirja lisati ka Venemaa ettevõte, mis kindlustas ebaseaduslikult annekteeritud Krimmi taristuprojekte.

Finantseerimise osas laiendati sektoripõhiseid majandussanktsioone, mis hõlmavad finantseerimisoperatsioone Venemaa Keskpangaga, mis kõik olid keelatud.

Lisaks lisati sanktsioonidele keeld kõikidele Venemaal tegutsevatele lennuettevõtjatele või Venemaal registreeritud lennukitele, samuti Venemaa isikule või juriidilisele isikule kuuluvatele lennukitele. Lennukitel keelati Euroopa Liidus maandumine, õhkutõus ja ülelend.

Kommentaarid
(Külastatud 829 korda, 1 külastust täna)