Eestis kaob koroonapass 21. veebruarist, piiriületusel jääb veel kehtima

Eesti valitsus otsustas koroonatõendi 21. veebruarist kaotada, kui 17. veebruari seisuga jõuab haiglasse alla 25 sümptomaatilise koroonapatsiendi päevas.

See otsus lõpetas koalitsioonipartnerite vaidluse selle üle, kuidas peaks piirangutest väljuma. Tõenäoliselt kaob varsti ka kellaajapiirang söögikohtadele, kuid täpsed tingimused ja aeg pole veel teada.

Alates esmaspäevast võivad lähikontaksed õpilased minna kooli. Koju jäävad vaid positiivse testi andnud ja haiged lapsed. 14. veebruarist kaob alaealistele Covid-tõendi nõue. Nendele, teisipäeval valitsuskabinetis otsustatud leevendustele lisandub nüüd koalitsiooni kompromisslahendus Covid-tõendi kaotamisest, vahendas „Aktuaalne kaamera”.

Terviseminister Tanel Kiik ütles, et PCR testimist on juba vähendatud. Enam ei testita lähikontaktseid ning õpilasi, kelle koolis tehtus kiirtest on positiivne.

Kiik ütles, et peab praegu veel vajalikuks maskikandmise kohustusega jätkata.

Piiriületusel aga jääb koroonapass veel kehtima. Piiriületusel järgitakse Euroopa Liidu soovitusei, vahendab Yle.

Eestisse saab praegu vabalt siseneda kõikidest riikidest ja seda ka vaktsineerimata. Kui üle 12-aastastel pole tõendit läbi tehtud vaktsiinikuuri või põetud haiguse kohta, tuleb jääda nädalaks karantiini.

Kommentaarid
(Külastatud 1,094 korda, 1 külastust täna)